Amennyiben gépjárművezetői engedéllyel rendelkezik, fontos, hogy ne csak az okmány, hanem az egészségi alkalmasság érvényességi idejére is ügyeljen! Ezt fontos figyelemmel kísérni, mert bármelyik határidő is jár le, jogosítványunk attól fogva elveszíti érvényességét. Ezen kellemetlenség elkerülése végett érdemes időben meghosszabbítani gépjárművezetői engedélyét. A hosszabbításhoz elengedhetetlen orvosi alkalmassági vizsgálatot és az alkalmassági engedély kiállítását vállaljuk foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) szolgáltatásunk keretében.

Milyen gyakorisággal kell részt venni az alkalmassági vizsgálaton?

gépjárművezetői engedély meghosszabbításához szükséges orvosi vizsgálat gyakorisága függ a személy életkorától, illetve attól, hogy milyen alkalmassági csoportra (hivatásos vagy úrvezető) vonatkozóan igényli az alkalmasság megállapítását. Mindezekről részletesen a 13/1992. (VI. 26.) NM rendeletben tájékozódhatunk.

Ezen vizsgálatok célja kideríteni, hogy Ön alkalmas-e gépjárművetésre anélkül, hogy másokat veszélyeztetne. Amennyiben egészségi állapota megfelelőnek bizonyul, már csak az illetékes okmányirodát kell felkeresnie, gépjárművezetői engedélye meghosszabbítása végett.

Mennyibe kerül a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálat?

A gépjárművezetői engedély kiváltásához/meghosszabbításához szükséges egészségi alkalmassági vizsgálat díja a térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendeletben van rögzítve.

Amennyiben igénybe venné a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálatot, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, online vagy telefonon!